Türkiye’de bulguru tekrar sofralara kazandırmayı ve Dünya’da bulguru mutfaklara sokmayı hedefleyen tek firma olan Duru Bulgur Gıda San. ve Tic. A.Ş. merkezi Karaman’da olan Türkiye’nin lider gıda firmalarındandır.
1935 yılında Ziya Duru’nun temellerini attığı firma, kuruluşundan bu yana aynı kalitede tüketicilerine ürünlerini ulaştırmayı kendine görev edinmiştir. Bugün tecrübeli 380 personeli, 3 bulgur üretim merkezi ile günlük 250 ton üretim kapasitesi ile tüketicilerine doğal ve sağlıklı ürünlerini ulaştırmaktadır. Yurt içinde 38 bayisi, 6 bölge müdürlüğü ve yurtdışında yaygın bir dağıtım yapan Duru Bulgur, tüm Avrupa Birliği ülkelerine, Amerika, Kanada, Japonya, Çin, Avustralya, Bosna Hersek, Libya, Mısır, Nijerya gibi 51 farklı ülkeye kendi markasıyla ihracat yapmaktadır.
Bulgur dışında doğal ve sağlıklı olan bakliyat ve pirinç ürünlerini de işleyip, paketleyen Duru Bulgur; kaliteye verdiği önemi ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistem Belgesi, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Belgesi ve BRC Food Belgesi ile kanıtlamıştır. Duru mamulleri ayrıca HELAL ve KOSHER belgelerine sahiptir.
https://www.durubulgur.com